Nainen, joko olet kukkarosi kuningatar?

Treenaa itsesi kuntoon Suomen ensimmäisen kokonaisvaltaisen talouden harjoitusohjelman avulla!

 

Uusi treeniohjelma antaa sinulle ohjakset oman taloudellisen valtakuntasi hoitoon. Hyvän kunnon saavuttaminen edellyttää harjoittelua ja omien arvojen mukaisten tavoitteiden asettamista.

Vain sinä itse tiedät, mitä juuri sinä todella tarvitset.

Haluatko kenties:

  • Tsempata ja rakentaa itsellesi kunnon jemman hyvän tai pahan päivän varalle?
  • Tiristää turhat pois päivittäisestä kulutuksestasi
  • Oppia sanomaan rahoillesi, mihin niiden pitää mennä (sen sijaan että ihmettelet, mihin ne taas menivät)?
  • Selvittää omia henkilökohtaisia arvojasi ja rahapersoonallisuutesi piirteitä?
  • Käyttää rahaa omien arvojesi mukaisesti?
  • Tietää oman todellisen tuntipalkkasi nykyisessä työssäsi?
  • Tietää, paljonko rahaa on virrannut elämääsi tähän mennessä?
  • Löytää pysyvän motivaation kulutusluotoista ja pikavipeistä vieroittautumiseen?
  • Saada parhaat vinkit siitä, miten voit säästä ja saada lisätienestejä uudessa digitaalisessa ja yhteisöllisessä taloudessa?
  • Vaikuttaa omalla toiminnallasi siihen, että maailma on tulevaisuudessa parempi paikka?

 

Ostamalla onneen?

Meillä on maailmassa pieni ongelma. Kulutamme enemmän kuin maapallomme kestää. Ostamme krääsää ja täytämme kotimme roinalla. Tili tuli, tili meni. Ja loput otetaan velaksi.

Meillä on Suomessa pieni ongelma. Ihmiset ovat velkaantuneet kiihtyvällä tahdilla. Takaisinmaksukyky heikkenee merkittävästi, jos jäät työttömäksi, sairastut tai haluaisit itse tehdä ison elämänmuutoksen.

Emme osaa enää ennakoida ja varautua, emme malta säästää. Olemme unohtaneet, että unelman saavuttaminen tuntuu paremmalta, kun sen eteen on nähnyt vähän vaivaa.

Ostaminen ei näytä tekevän meitä onnellisiksi.

 

Tarvitsemme naisten arvopohjaa talouteen

Suomalaisen kansan arvopohjassa näkyy enemmän itsensä korostamisen piirteitä kuin itsensä ylittämisen piirteitä. Suomalaisilla miehillä itsensä korostamisen arvot ovat erityisen vahvoja. Suomalaisilla naisilla puolestaan korostuvat itsensä ylittämisen arvot, keskimäärin heti siinä 25. ikävuoden jälkeen. Tässä onkin meidän toivomme.

Me tarvitsemme lisää sellaisia taloudellisia päätöksentekijöitä ja päätöksiä, joilla on itsensä ylittämisen arvopohja.

Siksi tämä kirja on suunnattu nimenomaan naisille.

 

*                    *                    *

 

Minä olen Jenni Selosmaa (KUVA), kestävän talouden kehittäjä ja personal financial trainer. Olen kehittänyt talouden treeniohjelman naisille, jotka ovat valmiit näkemään hieman vaivaa oman taloudellisen hyvinvointinsa eteen.

Miksi treeniohjelma?

Olisi mahtavaa olla kaikessa hyvä ihan ilman harjoittelua. Osaisi kaiken heti ensimmäisellä yrittämällä. Eikä tietenkään tekisi virheitä.

Talousasioissa, kuten kaikessa muussakin, harjoitus tekee mestarin. Taloudelliseen huippukuntoon ei synnytä, ei edes rikkaissa perheissä. Ei etenkään rikkaissa perheissä. Asenteet, tavat ja toimintamallit on opeteltava.

Aina sitä vaan ei tule saaneeksi ihan parhaita opinkappaleita omasta kotoaan. Mallisuorituksia ei välttämättä ole päässyt näkemään tai pahimmassa tapauksessa on ryhtynyt toteuttamaan huonoa mallia ja kuvitellut sen ainoaksi tai parhaaksi mahdolliseksi.

Joten tarvitaan kunnollinen harjoitusohjelma, joka lähtee perusteista eli arvoista ja asenteista.

 

Oma tarina: rahoitusalan ammattilaisen elämänmuutos

Minä olen itse saanut oikein järkevän taloudellisen kasvatuksen keskiluokkaisessa perheessä Keski-Suomessa. Olen pienestä saakka ollut kiinnostunut rahasta. Aluksi sen hamstraamisesta, sitten sen törsäämisestä. Kävin kauppakorkeakoulun ja opiskelin rahoitusta pääaineenani. Olin kiinnostunut sijoittamisesta ja helpoista tavoista tehdä rahaa. Säästin jopa opiskeluaikanani ja sijoitin pieniä roposiani 1990-luvun lopun osakeanteihin. Menin töihin pääomasijoitusyhtiöön sijoitusanalyytikoksi. Ostin ensimmäisen oman asunnon Helsingin keskustasta.

Jossain vaiheessa ymmärsin, että kai elämässä on muutakin kuin työntekoa, rahan perässä juoksemista ja omistusten kartuttamista. Möin asuntoni ja kaikki tavarani ja lähdin vuodeksi Australiaan. Reissasin ympäri Australian mantereen ostamallani campervanillä eli pakettiautosta tehdyllä asuntoautolla. (KUVA) Tein töitä farmeilla ja matkustin, koko ajan eteenpäin.

Reissu ei olisi ollut mahdollinen, ellei minulla olisi ollut säästöjä. Lisäksi tein töitä ja tienasin elantoni paikan päällä. Reissaajalla kävi myös onnenkantamoinen: olin sijoittanut osan säästöistäni osakerahastoihin, joiden arvot nousivat vuoden aikana. Sijoitukset tuottivat kaikki matkaan laittamani rahat takaisin.

Palattuani Suomeen minua odotti kuitenkin… ei mikään. Minulla ei ollut työtä, ei asuntoa, ei kalusteita, ei mitään. Paitsi reissukamat; sortseille ja hihattomille paidoille olikin paljon käyttöä helmikuisessa Suomessa. Mutta minulla oli säästöni. Sain kivan vuokrakämpän ja ostin kalusteet kaikki kerralla yhdestä paikasta käteisellä (mielettömän hyvällä alennuksella).

Olin työttömänä työnhakijana ja unelmoin omasta yrityksestä. Hain töitä ja kirjoitin liiketoimintasuunnitelmaa. En osannut päättää mitä halusin ja oman yrityksen varaan heittäytyminen tuntui liian pelottavalta. Tekemäni sijoitukset sakkasivat, tuli ns. turskaa ja minulla meni pupu pöksyyn. Joten menin palkkatyöhön.

Opin paljon tätä seuraavien viiden vuoden aikana. Opin paljon sellaisia asioita, joita hyödynnän nyt tämänhetkisessä työssäni ja elämässäni. Melkein koko ajan koin kuitenkin sisäistä ristiriitaa tekemiseni ja omien arvojeni välillä. Tyynnyttelin itseäni kivoilla tavaroilla, vaatteilla, matkoilla ja hyvällä ruualla. Terapiamuotona opiskelin sosiaalipsykologiaa: arvoja, asenteita ja joukkokäyttäytymistä. Halusin ymmärtää itseäni.

Toimin mm. yksityispankkiirina ja neuvoin ihmisiä sijoittamaan tiettyihin kohteisiin. Ikään kuin minä olisin tiennyt, mihin kannattaisi sijoittaa. Suoritin sijoitusneuvojan tutkinnon ja perehdyin ammattimaiseen salkunhoitoon. Minä myin asiakkailleni sijoitusinstrumentteja, joiden rakentelijat maksoivat minulle provisiota tekemäni myynnin mukaan. Olin rahoitusalan eettisten kysymysten ytimessä. Pyrin tekemään työni omien arvojeni mukaan hyvin: alisuoriuduin myynnissä ja olin ylitsepursuavan kohtelias ja ystävällinen.

Näin, miten monella hyvätuloisella yritysjohtajalla on iso omaisuus ja sitä vastaava velkataakka - koko talouden nettoarvo oli joissain tapauksissa miinuksella. Paljon rahaa tulee sisään, mutta ei ole varaa mihinkään, ei ainakaan säästämiseen. Tämä oli mielestäni käsittämätöntä.

Toiset asiakkaani olivat opettajia, sairaanhoitajia ja yksityisyrittäjiä, joilla saattoi olla isot säästöt tilillä eikä yhtään velkaa - nettoarvo siis reilusti plussalla.

Näiden kahden asiakasryhmän käyttäytyminen ja ulospäin näkyvä tyytyväisyyden taso olivat toistensa vastakohtia. Ihmiset, jotka elivät vaatimattomasti ja osasivat säästää olivat paljon mukavampia ja onnellisemman oloisia kuin pröystäilevät ja ylpeät suurituloiset, jotka elivät kädestä suuhun.

 

Miten Kukkaron kuningatar syntyi?

Olen käyttänyt viimeiset kolme vuotta oman polkuni etsimiseen ja henkilökohtaisen talouden harjoitusohjelman kehittämiseen. Olen tutkinut jakamistaloutta, kiertotaloutta ja muita kestävän talouden toimintamalleja ja pyrkinyt soveltamaan niitä henkilökohtaisen taloudellisen hyvinvoinnin saavuttamiseen.

Olen jo aiemmin tehnyt työtä arvojen ja asenteiden parissa ja sieltä on syntynyt pohja Kukkaron kuningattaren harjoitusohjelmalle. Olen ollut mukana perustamassa verkko-opettamiseen liittyvää startup-yritystä, kirjoittanut kirjan jakamistaloudesta, rakentanut koulutuksia yrityksille sekä opetellut digitaalisten informaatiotuotteiden tekemistä. Olen todennut, etten pysty jakamaan omaa aikaani niin että se hyödyttäisi kaikkia halukkaita. Minun pitää koota osaamiseni pakettiin niin, että siitä on hyötyä mahdollisimman monille ihmisille silloin kun heille itselleen sopii.

Olen lukenut tuhansia kirjoja sekä osallistunut satoihin seminaareihin ja webinaareihin taloudelliseen hyvinvointiin ja kestävään talouteen liittyen. Seuraan asioita tiiviisti ja haluan jatkuvasti oppia lisää. Investoin omaan oppimiseeni, koska se on minun arvojeni mukaista. Säästän rahaa kaikesta sellaisesta, johon kuluttaminen ei tee minua tyytyväiseksi.

Osaan jo olla kiitollinen kaikesta siitä, mitä minulla on. Ja tiedän, mikä minulle on tarpeeksi.

Olen voinut auttaa yhteiskunnallisia yrityksiä, järjestöjä ja yhdistyksiä saamaan oma taloutensa kuntoon ja keräämään toiminnan mahdollistavaa rahoitusta omilta sidosryhmiltään, omassa vaikutuspiirissä olevalta yhteisöltään. Teemme eettisen pankkitoiminnan kehitystyötä Pankki 2.0 -aloitteen kautta.

Ja nyt haluan auttaa yksilötasolla. Tavoitteeni on, että mahdollisimman moni suomalainen saa oman taloutensa sellaiseen kuntoon, että se antaa heille mahdollisuuden toteuttaa ainakin kaikki ne omat unelmansa, joissa heidän omat vahvuutensa ja osaamisensa yhdistyvät maailman tarpeisiin.

 

Mitä hyötyä Kukkaron kuningattaresta on sinulle?

Asia on joltain osin melko syvällistä. Voit lukea sitä omassa rauhassasi ja käyttää samalla aikaa myös oman tilanteesi  miettimiseen. Saat selkeyttä ajatuksiisi.

Saat bonuksena yksityiskohtainen harjoitusohjelma on pilkottu kahdeksaan askeleeseen, jotka voit ottaa omaan tahtiisi sitä mukaa kun etenet. Voit keskittyä täysin oman elämäsi miettimiseen. Treeniohjelman harjoitukset ovat kaikki henkilökohtaisia. Niitä ei myöskään tarvitse jakaa kenenkään kanssa.

Sinulla on mahdollisuus käydä läpi elämäsi raha- ja talousasiat nyt kun olet voimissasi ja kykenevä tekemään muutoksia ja päätöksiä sekä asettamaan tavoitteita.

Luot harjoitusohjelman avulla itsellesi omiin arvoihisi ja unelmiisi pohjautuvan taloudellisen tavoitteen ja toteutussuunnitelman.

Saat taloutesi järjestykseen ja omaan hallintaasi. Nouset kukkaron kuningattareksi.

 

Miten pääset kukkaron kuningattareksi?

Kaikkein kallein tapa nousta oman elämän ja valtakunnan valtiattareksi on olla tekemättä mitään. Voit vain odottaa, että joskus pääset siihen asemaan ja saat kruunusi.

Tätä odotellessa ei kannata pidättää hengitystä.

Tuhlaat rahan muodossa olevaa elämänenergiaasi merkityksettömiin asioihin ja tavaroihin, joista muodostuu vain roinaa elämääsi. Tuloistasi riippuen saatat maksaa satoja euroja kuukaudessa siitä ilosta, että sinulla on mitä tuhlata. Se, ettei sinulla ole mahdollisuuksia selvitä huonoista ajoista tai tarttua elämäsi upeimpiin mahdollisuuksiin, joissa pääsisit todellakin toteuttamaan itseäsi ja arvojasi, tulee kalliiksi. Fyysisesti ja psyykkisesti.

Joten tartu nyt tähän mahdollisuuteen, jollaista ei Suomessa ole aiemmin ollut tarjolla.

 

Mahdollisuutesi

Kukkaron kuningatar - 8 askelta uuden ajan taloudelliseen hyvinvointiin on e-kirja, johon on koottu talouden harjoitusohjelma suomalaisille ja Suomessa asuville naisille. Reiluun 160 sivuun on koottu kaikki mitä sinun tarvitsee tietää voidaksesi keskittyä oikeisiin asioihin taloudellisen hyvinvointisi kehittämisessä.

Kirja ei sisällä sijoitusneuvontaa muilta osin kuin mitä tulee rahojesi käyttämiseen omien arvojesi mukaisesti. Siihen liittyy investoiminen eli sijoittaminen itsellesi tärkeisiin asioihin ja sellaisiin asioihin, jotka mahdollistavat sinulle arvon tuottamisen, rahan ansaitsemisen tai yhteisöllisyyden vahvistumisen juuri sinulle tärkeissä asioissa ja omilla ehdoillasi.

KUVA

Pääset näkemään omaan tulevaisuuteesi ja muokkaamaan sitä sellaiseksi kuin haluat. Tiedät oman rahahistoriasi ja olet tehnyt sovun sen kanssa. Tunnet omat lähtökohtasi ja pääset lähtemään puhtaalta pöydältä kohti valtakuntasi lempeää hallitsemista. Saat näköalan tarpeeksi korkealta voidaksesi oikeasti nähdä, mikä on merkityksellistä ja millä ei ole elämässäsi oikeaa arvoa.

Kun tartut tähän mahdollisuuteen nyt lanseerausviikon aikana, pakettisi sisältö on seuraavanlainen:

Kukkaron kuningatar - 8 askelta uuden ajan taloudelliseen hyvinvointiin e-kirja. Arvo 49,99 euroa.

Bonus 1: Yksityiskohtainen harjoitusohjelma, jolla saat vietyä kaiken oppimasi suoraan käytäntöön. Arvo 49,99 euroa.

Bonus 2: 101 euroa alennusta tulevasta verkkovalmennuksesta. Arvo 101 euroa.

 

Koko paketin arvo on yhteensä 200,98 euroa.

 

Kun haluat investoida tulevaisuutesi nyt, saat koko paketin hintaan 39 euroa.

Yli 200 euron arvoinen valmennuspaketti siis alle neljällä kympillä!

Tämä tarjous on voimassa vain 18.-25.11.2014 välisenä aikana.

 

Onkohan tämä nyt ihan minulle sopiva?

No ei välttämättä ole. Jos et halua tehdä mitään etkä satsata tulevaisuuden taloudelliseen hyvinvointiisi, niin tämä ei taida olla sinulle. Vaikka voi olla niinkin, että kun tartut tähän ja annat sen imaista sinut mukaansa, huomaat nauttivasi hyödyistä jo saman kuukauden aikana.

Olen itsekin kyyninen kaikenlaisia self help -kirjoja kohtaan, mutta tämä menee syvemmälle. Tässä on oikeasti kyseessä kokonaisvaltainen valmennus, jossa minä toimin tekstin avulla ohjaajanasi. Ja tarkentavia kysymyksiä pääset halutessasi esittämään sosiaalisen median kautta. Pääset toteuttamaan ohjelmaa täysin omassa rauhassasi.

Ajatteletko, että tämä auttaa vain hyvätuloisia, joilla on jo säästöjäkin kertynyt? Voin luvata, että suurimman avun saavat he, joilla on halu säätää kulutustaan alaspäin ja rakentaa taloudellista turvaa tulevaisuudelle. Kyse ei ole suurista tuloista, vaan omien arvojen mukaisista menoista.

Mietitkö, että pikavippikierteesi tai kertyneet kulutusluottosi estävät sinua tarttumasta tähän mahdollisuuteen? Sinulle tästä on ihan varmasti eniten hyötyä. Pääset selville vesille siitä, mikä on todellinen taloudellinen tilanteesi ja omat mahdollisuutesi sen korjaamiseksi. Tulet havaitsemaan, että sinulla on paljon, mitä voit tehdä taloudellisen hyvinvointisi eteen. Riittää, kun etenet harjoitusohjelman mukaisesti, askel kerrallaan, omaan tahtiin.

Vai tuumaatko, että asiasi ovat vallan hyvin, tienaat sopivasti ja jotain jää säästöönkin? Tämän kirjan avulla vahvistat tapojasi ja täsmennät tavoitteitasi. Saat selville, mihin kaikkeen sinulla olisi mahdollisuus ja voit tiedostamalla päästä tavoitteisiisi nopeammin.

 

Nyt on aika lähteä toimimaan!