Joko sinä olet kukkarosi kuningatar?


Tiedät varmasti, että silloin kun oma taloutesi on hyvässä kunnossa, sinulla on mahdollisuus elää mukavammin. Tiedät myös, että säästäminen on vaikeaa. Sinulla voi olla tarkoituksena säästää ja mietit ehkä joskus keinoja tienata enemmän rahaa. Raha-asiat tuntuvat hankalilta eikä raha meinaa pysyä näpeissä.

Sinä tarvitset taloustreeniä! 

Mitä jos tietäisit tasan tarkkaan oman taloudellisen tilanteesi ja näkisit myös selkeästi oman ansaintakykysi? Mitä jos saisit tietää omat säästömahdollisuutesi ja sen, mikä sinulle on tarpeeksi? Sinulla olisi mahdollisuus lähteä toteuttamaan jotain omaa unelmaasi. Se voi olla vaikkapa uusi koti, oma yritys tai vain leppoisampi elämä. Kuvittele, miten ihanaa olisi tietää, että olet jo matkalla sitä kohti!

Kukkaron kuningatar – kahdeksan askelta taloudelliseen hyvinvointiin on opas sinulle, joka haluat saada oman taloutesi timmiin kuntoon. Kyseessä on treeniohjelma, jonka avulla tunnistat omat arvosi ja saat oman taloudellisen valtakuntasi hallintaasi. Etenet kahdeksan askeleen kautta ja teet yhden harjoituksen kerrallaan. Tulokseksi saat selkeyttä, rauhaa, inspiraatiota ja motivaatiota omien unelmiesi toteuttamiseen!

Kukkaron kuningatar book cover.jpg

 

Treenaa itsesi hyvään taloudelliseen kuntoon!

Suomen ensimmäinen kokonaisvaltainen talouden treeniohjelma antaa sinulle ohjakset oman taloudellisen valtakuntasi hoitoon. Hyvän kunnon saavuttaminen edellyttää harjoittelua ja omien arvojen mukaisten tavoitteiden asettamista.

Vain sinä itse tiedät, mitä juuri sinä todella tarvitset.

Haluatko kenties:

  • Tsempata ja rakentaa itsellesi kunnon säästöjemman hyvän tai pahan päivän varalle?

  • Tiristää turhat pois päivittäisestä kulutuksestasi?

  • Oppia sanomaan rahoillesi, mihin niiden pitää mennä – sen sijaan että ihmettelet, mihin ne taas menivät?

  • Selvittää omia henkilökohtaisia arvojasi ja rahapersoonallisuutesi piirteitä?

  • Lisätä tyytyväisyyttäsi käyttämällä rahaa omien arvojesi mukaisesti?

  • Tietää oman todellisen tuntipalkkasi nykyisessä työssäsi?

  • Tietää, paljonko rahaa on virrannut elämääsi tähän mennessä?

  • Löytää pysyvän motivaation kulutusluotoista ja pikavipeistä vieroittautumiseen?

  • Saada parhaat vinkit siitä, miten voit säästää ja saada lisätienestejä uudessa digitaalisessa ja yhteisöllisessä taloudessa?

  • Vaikuttaa omalla toiminnallasi siihen, että maailma on tulevaisuudessa parempi paikka?

taloudellinen hyvinvointi vs. painonpudotus

Säästäminen ja roinan eliminoiminen elämästäsi on vähän samantyyppinen prosessi kuin painonpudotus. Jos haluat tehdä itsestäsi keveämmän, pelkkä liikunta ei yksin auta. Samalla tavalla pelkkä rahan tienaaminen ja suuret tulot eivät yksin auta taloudellisen hyvinvoinnin saavuttamiseen.

Kulutuksen muokkaamisen merkitys vastaa ravinnon merkitystä painonpudotuksessa. Kun kulutat vähemmän ja itsesi kannalta terveellisempiä asioita, painosi laskee ja säästöjä kertyy kuin itsestään. Kun aloitat vielä treenaamisen, niin paketissa on juuri ne elementit, joita oikein yhdistelemällä pääset varmasti tavoitteeseesi.

Ostamalla onneen?

Meillä on maailmassa ongelma. Kulutamme enemmän kuin maapallomme kestää. Ostamme krääsää ja täytämme kotimme roinalla. Tili tuli, tili meni. Ja loput otetaan velaksi.

Suomessakin ihmiset kuluttavat liikaa tuloihinsa nähden ja ovat velkaantuneet kiihtyvällä tahdilla. Oma taloutemme ei kestä ulkoisia sokkeja, kuten työttömäksi jäämistä, sairastumista tai eroa kumppanista. Emme osaa säätää kulutustamme alaspäin. Mahdollisuutemme tehdä itse sellaisia isoja elämänmuutoksia, jotka aidosti tekisivät elämästämme parempaa, ovat myös heikentyneet.

Emme osaa enää ennakoida ja varautua. Emme malta säästää. Olemme unohtaneet, että unelman saavuttaminen tuntuu paremmalta, kun sen eteen on nähnyt vähän vaivaa.

Ostaminen ei näytä tekevän meitä onnellisiksi.

Tarvitsemme naisten arvopohjaa talouteen

Suomalaisten arvoja tutkittaessa on huomattu, että naisten yleisessä arvopohjassa on merkittäviä eroja miesten arvopohjaan verrattuna. Naisten arvomaailma suuntautuu huomattavasti enemmän kehitykseen, itsensä ylittämisen ja yhteisöön, kun taas miehillä fokus on enemmän yksilössä, itsensä korostamisessa sekä kamppailussa.

Universalismi, itseohjautuvuus ja hyväntahtoisuus ovat arvoina suuremmassa roolissa naisten arvopohjassa kun samaan aikaan miehillä korostuu keskimäärin enemmän hedonismi, suoriutuminen ja valta.

Me tarvitsemme lisää sellaisia taloudellisia päätöksentekijöitä ja päätöksiä, joilla on itsensä ylittämisen arvopohja.

Siksi tämä kirja on suunnattu nimenomaan naisille.

Miksi treeniohjelma?

Olisi mahtavaa olla kaikessa hyvä ihan ilman harjoittelua. Osaisi kaiken heti ensimmäisellä yrittämällä. Eikä tietenkään tekisi virheitä.

Talousasioissa, kuten kaikessa muussakin, harjoitus tekee mestarin. Taloudelliseen huippukuntoon ei synnytä, ei edes rikkaissa perheissä. Asenteet, tavat ja toimintamallit on opeteltava.

Aina ei tule saaneeksi ihan parhaita opinkappaleita omasta kotoaan. Mallisuorituksia ei välttämättä ole päässyt näkemään tai pahimmassa tapauksessa on ryhtynyt toteuttamaan huonoa mallia ja kuvitellut sen ainoaksi tai parhaaksi mahdolliseksi.

Joten tarvitaan kunnollinen harjoitusohjelma, joka lähtee perusteista eli arvoista ja asenteista.

Tarvitaan henkilökohtaisen talouden treeniohjelma, joka haastaa riittävästi ja jossa ei syyllistetä tai tuomita, vaan jossa tehdään töitä ja edetään askel kerrallaan.

Jokainen pystyy siihen, askel kerrallaan.